وي آگاهي از توانمنديهاي عرفان اسلامي در توسعه گردشگري را از مهمترين اهداف اين همايش دانست و افزود: با توجه به اهميت موضوع گردشگري و نقش آن در عرصههاي مختلف فرهنگي، اقتصادي و اجتماعي، برگزارکنندگان همايش به دنبال نشان دادن نقشي هستند که عرفان اسلامي، به ويژه عرفاي منطقه قومس، ميتوانند در اين راستا داشته باشند.
حسنزاده درباره دليل انتخاب شاهرود به عنوان ميزبان اين همايش گفت: اين شهرستان از بعد فرهنگي و عرفاني داراي ظرفيتهاي فراواني است. بزرگاني چون بايزيد بسطامي، شيخ حسن جوري و ابن يمين فرومدي، شيخ ابوالحسن خرقاني در اين منطقه آرميدهاند.
دبير علمي نخستين همايش عرفان شرق و توسعه گردشگري در ارزيابي قابليت گردشگري عرفاني در ايران به ويژه استان سمنان خاطرنشان کرد: استان سمنان از قابليتهاي فرهنگي و عرفاني بسيار بالايي برخوردار است.
وي ادامه داد: علاوه بر بايزيد بسطامي که نماد عرفان مکتب خراسان در برابر مکتب بغداد محسوب ميشده است، به علاءالوله سمناني ميتوان اشاره کرد که انديشههايش بازتابهاي فراواني در ميان معاصران و اخلافش داشته است.
حسنزاده گفت: القابي که در مورد اين دو عارف بزرگ به کار رفته است نشاندهنده آن است که ايشان از چه جايگاه و اهميت بزرگي در عرفان و تصوف اسلامي برخوردار بودهاند.
/117
انتهای پیام/